Saladin to du¿y, ogórek o wyj¹tkowo smacznym smaku, pozbawionym goryczy. Mi¹¿sz jest kruchy i soczysty, a skórka g³adka i b³yszcz¹ca. Przeznaczony do uprawy w szklarniach i tunelach foliowych. Bardzo dobrze radzi sobie z wahaniami temperatury. Odmiana mieszañcowa wytwarzaj¹ca w wiêkszoci kwiatostany ¿eñskie, nie potrzebuje zapylania.
Jak wysiewamy: ziemia próchniczna dostatecznie wilgotna.Do wysiewu nasion mo¿na u¿yæ ma³ych doniczek i przenieæ na sta³e miejsce po wykszta³ceniu siê lici.
Kiedy wysiewamy: kwiecieñ – rozsada, na miejsce sta³e po wykszta³ceniu lici
Kie³kowanie nastêpuje: 8-10 dni, temp. gleby: 20-22 oC
Odleg³oæ w rzêdzie: 50 cm
Odleg³oæ miedzy rzêdami: 100 cm
Kiedy zbieramy: lipiec
Gdzie znajdziemy zastosowanie: do spo¿ycia na surowo, do sa³atek lub kanapek
Efektywnoæ: w opakowaniu znajduje siê 6 nasion










