Odmiana redniej wysokoci o pokroju wzniesionym, doæ zwartym. Owoce wyd³u¿one, elipsowate, intensywnie czerwone, twarde, odporne na pêkanie, mi¹¿sz jêdrny. Owoce ³atwo odchodz¹ od szypu³ki. Pomidor Roma to odmiana bardzo plenna i odporna na warunki atmosferyczne.
Jak wysiewamy: miejsca s³oneczne, os³oniête, gleba wilgotna, bogata w sk³adniki od¿ywcze, wskazane cotygodniowe nawo¿enie nawozem p³ynnym
Kiedy wysiewamy: marzec – kwiecieñ – rozsada, na miejsce sta³e sadziæ w drugiej po³owie maja
Kie³kowanie nastêpuje: 10-14 dni, temp. gleby: 18-22 oC
Odleg³oæ w rzêdzie: 60 cm
Odleg³oæ miedzy rzêdami: 80 cm
Kiedy zbieramy: lipiec- sierpieñ
Gdzie znajdziemy zastosowanie: doskona³y surowiec do przetwórstwa g³ównie na keczup, koncentrat, sok, do konserwowania w ca³oci oraz do bezporedniego spo¿ycia
Efektywnoæ: zawartoæ opakowania wystarczy na ok. 18 rolin










